Oferta technikum

Technik usług kelnerskich

banery front 0001 kelner2

Przedmiot realizowany w zakresie rozszerzonym: język polski lub język angielski, lub geografia. Przedmioty punktowane: język polski, matematyka, geografia, język obcy.

ZAKRES KSZTAŁCENIA

Wybierając ten zawód zdobędziesz umiejętności, dzięki którym :

  • zdobędziesz wiedzę i umiejętności związane z profesjonalną i kompleksową obsługą gości w zakładach gastronomicznych oraz z obsługą wszelkiego rodzaju imprez gastronomicznych;
  • nauczysz się nakrywać stół oraz sporządzać potrawy;
  • wzbogacisz swoją wiedzę z zakresu podstaw żywienia człowieka;
  • zaplanujesz czynności związane z obsługą gości;
  • dobierzesz urządzenia, bieliznę i zastawę stołową oraz sprzęt serwisowy do podawania potraw i napojów;
  • wykonasz usługi kelnerskie podczas przyjęć okolicznościowych oraz imprez poza zakładem gastronomicznym;
  • zaplanujesz działania związane z promocją usług gastronomicznych;
  • zastosujesz programy komputerowe wspomagające rozliczanie usług gastronomicznych.
logo-bytnar-gastronomik-poz-white1.png
© 2024, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
im. Janka Bytnara "Rudego"
ul. Wodna 11-13, 62-800 Kalisz
tel. 62 5016056
e-mail:sekretariat@zsgh.kalisz.pl
Dyrektor Szkoły: Dorota Szaleniec-Plichta

Search