Oferta technikum
Przedmiot realizowany w zakresie rozszerzonym: język polski lub język angielski, lub geografia. Przedmioty punktowane: język polski, matematyka, geografia, język obcy.
ZAKRES KSZTAŁCENIA
Wybierając ten zawód zdobędziesz umiejętności, dzięki którym :
- zdobędziesz wiedzę i umiejętności związane z profesjonalną i kompleksową obsługą gości w zakładach gastronomicznych oraz z obsługą wszelkiego rodzaju imprez gastronomicznych;
- nauczysz się nakrywać stół oraz sporządzać potrawy;
- wzbogacisz swoją wiedzę z zakresu podstaw żywienia człowieka;
- zaplanujesz czynności związane z obsługą gości;
- dobierzesz urządzenia, bieliznę i zastawę stołową oraz sprzęt serwisowy do podawania potraw i napojów;
- wykonasz usługi kelnerskie podczas przyjęć okolicznościowych oraz imprez poza zakładem gastronomicznym;
- zaplanujesz działania związane z promocją usług gastronomicznych;
- zastosujesz programy komputerowe wspomagające rozliczanie usług gastronomicznych.