Oferta technikum
Przedmiot realizowany w zakresie rozszerzonym: język polski lub język angielski, lub geografia. Przedmioty punktowane: język polski, matematyka, geografia, język obcy.
Klasa patronacka firmy Nestle odział w Kaliszu
ZAKRES KSZTAŁCENIA
Wybierając ten zawód zdobędziesz umiejętności, dzięki którym:
- przygotujesz proces produkcji produktów żywnościowych na powierzonym odcinku produkcji;
- opracujesz nowe asortymenty produktów żywnościowych;
- obsłużysz maszyny i urządzenia stosowane w produkcji wyrobów cukierniczych;
- będziesz nadzorował procesy technologiczne w produkcji wyrobów cukierniczych;
- zaprojektujesz nowe receptury i wprowadzisz je do produkcji;
- dobierzesz surowce, dodatki do żywności i materiały pomocnicze do produkcji poszczególnych wyrobów cukierniczych;
- będziesz nadzorował przebieg procesów produkcji wyrobów cukierniczych zgodnie z dokumentacją produkcyjną i technologiczną;
- dobierzesz sprzęt i odczynniki do badania surowców, półproduktów i wyrobów cukierniczych;
- wykonasz badania fizykochemiczne żywności oraz dokonasz ich analizy;
- zastosujesz przepisy sanitarno-epidemiologiczne i ochrony środowiska dotyczące badania żywności;
- poznasz zasady zarządzania jakością żywności.
Praktyka zawodowa z Nestle to:
...ciekawe wezwania
Podczas praktyk poznajesz firmę od środka i bierzesz udział w bieżących pracach Twojego działu. Nawiazujesz kontakty zawodowe, poznajesz środowisko zawodowe i obowiązki pracowników. Chcemy, aby każdy z Was miał okazję zobaczyć jak produkowane są wyroby Nestle.
W 2013 r. Nestle powołało Europejską Inicjatywę Nestlé Na Rzecz Zatrudniania Ludzi Młodych jest ona realizowana we wszystkich krajach, w których prowadzimy swoją działalność. Ma na celu przeciwdziałanie bezrobociu wśród ludzi młodych poprzez stwarzanie im realnych szans zatrudnienia.
W ramach inicjatywy młodzi ludzie skorzystają z wiedzy doświadczenia pracowników Nestlé – uczestnicząc m.in. w szkoleniach, w tym z coachingu i mentoringu, co pozwoli im lepiej przygotować się do wejścia na rynek pracy.
Oferowane przez naszą firmę ścieżki rozwoju obejmują wszystkie obszary działalności firmy oraz szczeble zatrudnienia – od operatorów w fabrykach po stanowiska menedżerskie.
Nasza siła wynika z potencjału naszych pracowników!
Od pracowników oczekujemy :
zaangażowania i umiejętności aktywnej pracy w zespole
gotowości do uczenia się i podnoszenia kwalifikacji,
sumienności i samodzielności w działaniu oraz podejmowanie inicjatywy
dokładności, rzetelności oraz skrupulatności
Pracownikom stwarzamy możliwości ciągłego rozwoju, nie tylko poprzez codzienne wyzwania, ale i szkolenia, pozwalające podnieść jakość pracy i kompetencje zespołu.
Praktyka Zawodowa z Nestlé to:
…ciekawe wyzwania
Podczas praktyk poznajesz naszą firmę od środka i bierzesz udział w bieżących pracach Twojego działu. Nawiązujesz kontakty zawodowe, poznajesz środowisko zawodowe i obowiązki pracowników. Chcemy, aby każdy z Was miał okazję na własne oczy zobaczyć jak produkowane są nasze wyroby.
… Twój rozwój
Praktyka zawodowa pozwoli Ci na rozwój Twoich umiejętności i kompetencji, które uzyskałeś podczas nauki w szkole. Realizacja praktyk stwarza dla każdego z Was możliwość uzyskania ogólnej i specjalistycznej wiedzy, umiejętności praktycznego zastosowania oraz ukształtowanie postaw wobec potencjalnych pracodawców.
Praktyka zawodowa odbywać się będzie na wydziałach produkcyjnych oraz w Dziale Zapewnienia Jakości w zawodzie : Technik Technologii Żywności
Co zyskasz będąc u nas na praktyce?
Możliwość pracy i zdobycia doświadczenia w międzynarodowym koncernie produkcji spożywcze
- Bardzo dobrą atmosferę pracy
- Pakiet szkoleń
- Nowe znajomości (zarówno zawodowe jak i prywatne)
- Okazja do poznania swojego wymarzonego zawodu „od podszewki”
Nauka pracy w zespole, to jeden z najważniejszych atutów praktyki!