Aktualności - przegląd

Uczniowie z klas I c i I k na spotkaniu „PCCON Historia komputerów i oprogramowania. Pierwsze algorytmy AI” organizowanym przez Uniwersytet Kaliski, NOT oraz Centrum Wsparcia Rzemiosła, Kształcenia Dualnego i Zawodowego w Kaliszu.

Historia komputerow

 

16 kwietnia 2024 r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Janka Bytnara "Rudego" w Kaliszu odbył się Konkurs Kulinarny Odkrywca 2024 r. To konkurs, który docenia wielką sztukę kulinarną i pokazuje, że kucharz to zawód kreatywny, a przede wszystkim dający wiele satysfakcji. W zmaganiach konkursowych uczestniczyli uczniowie klas trzecich w zawodzie kucharz, zatrudnionych u pracodawców zrzeszonych w Cechach w: Grabowie, Jarocinie, Kaliszu, Kępnie,Ostrowie Wlkp., Ostrzeszowie, Pleszewie.
W konkursie udział wzięło 30 adeptów kucharstwa, którzy zaprezentowali wysokie umiejętności zawodowe, wykazali się niesamowitą kreatywnością oraz estetyką w dekoracji potraw. Jury, w składzie: Pan Paweł Michalski, Pani Monika Rubińska i Pani Edyta Warzybok-Zasiadczyk, oceniło smak potraw, dobór i proporcje odpowiednich składowych, teksturę dań, kreatywność kucharzy oraz jego wygląd i prezentację.
Sponsorem nagród w konkursie ,, Kulinarny Odkrywca 2024" była Izba Rzemieślnicza w Kaliszu oraz Usługi Gastronomiczne ,,Pablo”.
Laureaci konkursu- 1 tura:
1. Martyna Witych
2. Joanna Kłakulak
II Tura
1. Aleksandra Roszyk
2. Agata Majda
3. Bartłomiej Olbrych
Gratulujemy wszystkim uczestnikom wspaniałych potraw oraz życzymy dalszych sukcesów kulinarnych.
Serdecznie dziękujemy za zaangażowanie w przygotowanie konkursu: Pani Monice Rubińskiej i Panu Pawłowi Michalskiemu,Pani Aleksandrze Dzióbek, Pani Agnieszce Gralak.
Tekst: Izba Rzemieślnicza w Kaliszu 
436350910 1704245733435877 4411814919943007736 n
 

15 kwietnia odbyła się promocja projektu „Kwietna łąka”. Zespół projektowy w składzie Zofia Kołączek, Roksana Podlasiak oraz Kamil Staszak z kl 2Tk/o/tż przygotował prezentację, w której przedstawił cele projektu, znaczenie kwietnych łąk oraz plan prac w terenie przewidzianych 22 kwietnia . Zwieńczeniem prezentacji był konkurs z wykorzystaniem aplikacji Kahoot. Podczas spotkania wręczono także nagrody Iwonie Fiszer z kl 4Tż oraz Oskarowi Dehonowi z kl 2 Tżb- zwycięzcom konkursu o wodzie.

6746d597 525a 4307 a1f9 838550610b22

Sobota integracyjna w Poznaniu była pełna wrażeń z operą "Rigoletto" w roli głównej. "Rigoletto" Giuseppe Verdiego to nie tylko emocje i piękna muzyka, lecz także przypowieść o mądrości w miłości.  Losy głównych bohaterów oddają  siłę i czasem tragiczną naturę uczuć. To niezapomniane arcydzieło, które pozostaje inspiracją do refleksji także nad naszymi relacjami i wyborami życiowymi.
Przed spektaklem uczestnicy wyjazdu mieli okazję spędzić wspólne chwile spacerując po urokliwych zakątkach miasta.
437744472 952790206853415 9052037476410018013 n
logo-bytnar-gastronomik-poz-white1.png
© 2024, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
im. Janka Bytnara "Rudego"
ul. Wodna 11-13, 62-800 Kalisz
tel. 62 5016056
e-mail: sekretariat@zsgh.kalisz.pl
Dyrektor Szkoły: Dorota Szaleniec-Plichta

Search