Aktualności - przegląd

„Piknik z improstylem”
II Wielkopolski Konkurs ,,Improstyl - finezja i oryginalność w nakrywaniu stołów”
Improstyl, czyli nowatorska sztuka układania zastawy stołowej połączona z oryginalnym wizerunkiem stołu była tematem przewodnim wojewódzkiego konkursu.
DSC01163

W piątek, 15.03., uczniowie klas piątych technikum, mieli okazję wysłuchać ofert edukacyjnych dwóch placówek policealnych z naszego regionu: Medycznego Studium Zawodowego z Ostrowa Wielkopolskiego oraz kaliskiego Centrum Nauki i Biznesu "Żak". Zaproszeni przedstawiciele wyżej wymienionych szkół zaprezentowali propozycje dalszego kształcenia dla tegorocznych absolwentów naszej szkoły.  

20240315 132627

431825592 1804975796688623 656456403304120733 n

W środę, 13. marca młodzież z klas I Tż i I Tk/o miała okazję spotkać się z inicjatorką nadania imienia naszej szkole panią Stefanią Wodzińską. Prelegentka zabrała uczniów w sentymentalną podróż w czasie, opowiadając ciekawostki z życia Janka Bytnara "Rudego" i jego rodziny.

We wtorek, 12. marca młodzież z klasy 3 ku/k: Julia Rubas, Magdalena Białek i Kuba Studziańskim  wraz z opiekunką p. Eweliną Pawińską odwiedzili  Przedsiębiorstwo Oczyszczania Miasta "EKO", w Niedźwiadach pod Kaliszem. Kolejne z serii spotkań odbyło się w ramach programu edukacyjno-zawodowego "Młodzieżowe Misje Gospodarcze". Jest to innowacyjny projekt realizowany przez Centrum Wsparcia Rzemiosła, Kształcenia Dualnego i Zawodowego w Kaliszu.20240312 094156

logo-bytnar-gastronomik-poz-white1.png
© 2024, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
im. Janka Bytnara "Rudego"
ul. Wodna 11-13, 62-800 Kalisz
tel. 62 5016056
e-mail: sekretariat@zsgh.kalisz.pl
Dyrektor Szkoły: Dorota Szaleniec-Plichta

Search