Aktualności - przegląd

W dniach 26-28.11.2024 r. grupa młodzieży z klas 4 i 5 Tt/h/k, kształcąca się na kierunku turystycznym, wraz z opiekunami odwiedziła Mediolan. To piękne miasto zachwyciło swoim urokiem i dostarczyło niezapomnianych wrażeń.

468623562 1123007239831710 8040824742191630133 n

 25 i 27 listopada grupa uczniów z klasy 3 Tż/h ( Weronika Dudek, Gabriela Pawlak, Natasza Kupaj, Wojciech Grzyb, Gabriela Michalska, Patrycja Tułacz, Wiktoria Kowalska, Oliwia Ziarkowska,
Julia Sudolska) wzięła udział w pierwszych zajęciach 3 edycji projektu " Moja pierwsza firma". Zajęcia w formie warsztatowej są prowadzone przez psychologów, przedsiębiorców, pedagogów, którym bliski jest temat sukcesu, proaktywności i pracy z młodzieżą. Szkolenie odbywa się w  Centrum Wsparcia Rzemiosła, Kształcenia Dualnego i Zawodowego w Kaliszu .

Opiekun: Włodzimierz Bąkowski

462583113 3417349055237995 8311213820295030253 n 2

 

 

W dniu 26 listopada 2024 r. ruszyła III edycja projektu " MOJA PIERWSZA FIRMA"

Celem projektu jest dostarczenie młodzieży kształcącej się zawodowo, planującej otworzyć swoją firmę – wiedzy i narzędzi niezbędnych do tego, by skutecznie rozpocząć prowadzenie własnej działalności. Ponadto uczestnicy zostaną wyposażeni w kompetencje niezbędne do funkcjonowania na rynku pracy. Uczniowie  klas trzecich i czwartych naszej szkoły w składzie:  Bartosz Zórawski, Anna Kendler, Wiktoria Posiewała, Aurelia Gieszczyńska,  Julia Pawłowska, Kamil Staszak, Oliwia Zaborowska, podjęli wyzwanie założenia własnej firmy. Nie ukrywamy, wielu z nich spełnia swoje marzenia i realizuje plany na przyszłość.  Życzymy SUKCESU!

 Zajęcia rozpoczynać się będą od listopada 2024 r., a zakończą się w kwietniu 2025 r. Finał przedsięwzięcia odbędzie się podczas uroczystej Gali w maju 2025r.

d16f1c62 8b6f 43fb 8fd5 a5c5657075f0

27 listopada uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich im. Janka Bytnara „Rudego” wraz z opiekunami uczestniczyli w Seminarium „Erasmus+ z ETN: Staże i Innowacyjne Smart Lab w Europie” organizowanym przez Education and Training Network. W trakcie tego spotkania uczniowie podzielili się swoimi wrażeniami i spostrzeżeniami związanymi z udziałem w projekcie nr 2023-1-PL01-KA122-VET-000148036 „Praktyka czyni mistrza”, który był realizowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Fundusze Społeczne dla Rozwoju Społecznego (FERS) 2021-2027, projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego". Udział w seminarium pozwolił poszerzyć wiadomości na temat realizacji wniosków unijnych, poznać doświadczenia i opinie innych uczestników seminarium przybyłych licznie z innych szkół.

462557014 1560901691198173 6826467919999730024 n

W dniu 26 listopada 2024 r.  o godzinie 12.00 uczniowie klas technikum naszej szkoły podjęli wyzwanie sprawdzenia swoich wiadomości na temat wiedzy o ubezpieczeniach społecznych - etap szkolny. Olimpiada jest  konkursem ogólnopolskim organizowanym  od kilkunastu lat przez Zakład Ubezpieczeń Społecznych. Główną ideą ogólnopolskiej Olimpiady „Warto wiedzieć więcej o ubezpieczeniach społecznych” jest kształtowanie przezorności ubezpieczeniowej młodzieży i uczenie solidarności międzypokoleniowej – wzajemnej odpowiedzialności wobec osób, które przynależą do innych pokoleń.

f13fe204 f1db 48de 8cf7 52c8651aa26b 1

logo-bytnar-gastronomik-poz-white1.png
© 2024, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
im. Janka Bytnara "Rudego"
ul. Wodna 11-13, 62-800 Kalisz
tel. 62 5016056
e-mail: sekretariat@zsgh.kalisz.pl
Dyrektor Szkoły: Dorota Szaleniec-Plichta

Search