Aktualności - przegląd
27 listopada uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich im. Janka Bytnara „Rudego” wraz z opiekunami uczestniczyli w Seminarium „Erasmus+ z ETN: Staże i Innowacyjne Smart Lab w Europie” organizowanym przez Education and Training Network. W trakcie tego spotkania uczniowie podzielili się swoimi wrażeniami i spostrzeżeniami związanymi z udziałem w projekcie nr 2023-1-PL01-KA122-VET-000148036 „Praktyka czyni mistrza”, który był realizowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego Plus w ramach Programu Fundusze Społeczne dla Rozwoju Społecznego (FERS) 2021-2027, projektu „Zagraniczna mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego". Udział w seminarium pozwolił poszerzyć wiadomości na temat realizacji wniosków unijnych, poznać doświadczenia i opinie innych uczestników seminarium przybyłych licznie z innych szkół.