Aktualności - przegląd

Wyjazd uczniów do Poznania.

Uczniowie klas 2KU, 2TTŻ/O i 4TŻ uczestniczyli w targach "Smaki Regionu" oraz Polagra w Poznaniu. W trakcie targów mieli okazję obserwować pokaz kulinarny prowadzony przez Laurentiu Zediu, znanego jako "Lorek",  który przygotowywał potrawy z tzw. resztek żywności w ramach "Programu ograniczania marnotrawstwa i strat żywności w Wielkopolsce". Eryk Antoszczyk, uczeń klasy 2KU, miał szansę wspólnie z Lorkiem przygotować potrawę o nazwie burek, czyli ciasto filo nadziewane szpinakiem, gotowanymi ziemniakami i twarogiem. Uczniowie mieli także okazję poznać innych znakomitych kucharzy oraz spróbować regionalnych produktów z całej Polski. 461684482 1075018091297292 9007781688435589013 n

 

logo-bytnar-gastronomik-poz-white1.png
© 2024, Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich

Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich
im. Janka Bytnara "Rudego"
ul. Wodna 11-13, 62-800 Kalisz
tel. 62 5016056
e-mail: sekretariat@zsgh.kalisz.pl
Dyrektor Szkoły: Dorota Szaleniec-Plichta

Search