Dzień Włoski w Gastronomiku

  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
  • Drukuj zawartość bieżącej strony
20 stycznia 2023

W dniu 20.01.2023 w naszej szkole odbył się Dzień Włoski we współpracy z CWRKDiZ w ramach II edycji projektu Erasmus+. Gościlismy Panią Katarzynę Nowakowską - główną specjalistkę CWRKDiZ i koordynatorkę projektów Erasmus+ oraz młodzież z opiekunami ze szkoły podstawowej, której przedstawiono szeroką ofertę edukacyjną ZSG-H w Kaliszu. Grupa naszych uczniów, która w marcu odbędzie praktyki zawodowe na Sycylii, wprowadziła na salę prawdziwie włoski klimat pod dźwiękiem włoskiej muzyki. Zaprezentowała widzom piękno i bogactwo Włoch, a zwłaszcza Sycylii, zatańczyła włoski taniec ludowy i przedstawiła scenki w językach włoskim i angielskim, wykazując się umiejętnościami nabytymi na kursie języka włoskiego. Absolwent naszej szkoły, Pan Szymon Chojecki, przeprowadził warsztaty kulinarne na temat włoskiej kuchni i ugotował wraz z młodzieżą Spaghetti Carbonara według włoskiej receptury. Nie zabrakło na stole również włoskiego deseru Panna Cotta, przygotowanego specjalnie z okazji tego dnia przez naszych uczniów pod okiem szefa kuchni, Łukasza Górskiego. Szkolny koordynator projektu: Sona Arakelyan

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2023-01-20
Data publikacji:2023-01-20
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:Małgorzata Piwowarczyk
Liczba odwiedzin:40