Jesteś tutaj: Start / Absolwenci

Absolwenci

  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
  • Drukuj zawartość bieżącej strony

 

SZANOWNI ABSOLWENCI

Dopiero po ukończeniu szkoły następuje konfrontacja zdobytych w niej umiejętności z potrzebami dorosłego życia. Pozwala to Państwu na dokonanie oceny, w jakim stopniu Nasza Szkoła wypełniła swoją rolę.   Uzyskane informacje pozwolą nam lepiej przygotować młodych ludzi do zmian na obecnym rynku pracy.
Ankieta ma charakter anonimowy.
Z góry dziękujemy za udział w doskonaleniu pracy Naszej Szkoły.

Wypełnij ankietę

 

 

Spotkania z absolwentami

 

Integracyjny wyjazd do opery

Dnia 10.04.15r. (piątek) został zorganizowany wyjazd do Opery Wrocławskiej na spektakl pt." Nabucco".Początkowo przewidziana  dla uczniów naszej szkoły wycieczka, przerodziła się w wyjazd integracyjny dla nauczycieli, absolwentów, rodziców,uczniów oraz przyjaciół ZSGH. W sumie w wycieczce uczestniczyło 40 osób. Panie Elina Gulasaryan oraz Karolina Wdowczyk- organizatorki tego przedsięwzięcia spisały się na medal.Zapewniły nam dojazd wygodnym autokarem, doskonałe miejsca na widowni oraz miłą atmosferę.Wszyscy mogli zapoznać się z libretto aby lepiej zrozumieć to widowisko.W operze mogliśmy usłyszeć wspaniałą muzykę, podziwiać niesamowite stroje i scenografię, ale przede wszystkim usłyszeć przepiękne głosy śpiewaków operowych.
Byliśmy naprawdę zachwyceni obejrzanym spektaklem i zgodnie zdecydowaliśmy, aby organizować takie wycieczki połączone z kulturą częściej. A panie Gulasaryan i Wdowczyk już myślą nad kolejnym wyjazdem, tym razem do Poznania lub Krakowa...

Tekst i zdjęcia : Kamila Krawiec

Adamem Woźniakiem - szefem kuchni restauracji w Bawarii w Niemczech

 

W dniu 12 grudnia br w ramach spotkań  z absolwentami "Sukces absolwenta -sukcesem szkoły " odwiedził nas Adam Woźniak  /absolwent rocznik 2003 w zawodzie technik żywienia /.
W spotkaniu uczestniczyły  klasy II th/k, III tzb, IV TK, IV th.
Adam Woźniak jest aktualnie szefem kuchni w Bawarii w Niemczech.
Opowiedział młodszym kolegom o swoich pierwszych krokach w zawodzie. Zwrócił uwagę na ogromne znaczenie znajomości języka obcego.
Umiejętność ta jest konieczna aby znaleźć ciekawą pracę , która  pozwoli realizować swoje pasje.
Trzeba wspomnie, że Pan Adam ukończył również studia i jest  z wykształcenia nauczycielem języka niemieckiego.
Młodzież z dużym zainteresowaniem słuchała naszego gościa jak również miała możliwość zadawania pytań.
Pan Adam chętnie odwiedzi ponownie nasza szkołę.
Tym razem będzie to połączone z warsztatami kulinarnymi.

 

Piotrem Gałęskim - szefem kuchni hotelu THE TEATHERS  w WOODSTOC

 

Wizyta w  naszej szkole - w dniach 05 i 06 listopada 2014 r. -absolwenta PIOTRA GAŁĘSKIEGO , który ukończył Zespół Szkół Gastronomiczo-Hotelarskich im.Janka Bytnara „Rudego” w Kaliszu w roku 2004 , wzbudziła szerokie zainteresowanie społeczności szkolnej.
Wszyscy nauczyciele lubimy takie spotkania po latach  z ludźmi , którym towarzyszyliśmy w rozwoju osobowości i nabywaniu kompetencji zawodowych.
Uczniowie , młodsi koledzy też chętnie  dowiadują się o sukcesach zawodowych starszych kolegów.
PIOTR GAŁĘSKI aktualnie jest szefem kuchni hotelu THE TEATHERS  w WOODSTOCK. Zebrani obejrzeli i wysłuchali barwnej prezentacji na temat  pracowitej drogi do stanowiska szefa kuchni, poznali tajniki komponowania potraw przez PIOTRA

W spotkaniach ,które odbyły się 05.11.2014 r. i 06.11.2014r. udział wzięły następujące klasy:
kl.IV TŻ B, kl.II TŻ B, III TŻ C,   IV TH,  III kuch/cuk, III kuch., II kuch.A, II kuch B.
Nasz ABSOLWENT podkreślił , że w pracy szefa kuchni niezbędna jest pasja , determinacja , perfekcja, elastyczność, kreatywność , czas i poświęcenie a także umiejętność współpracy z ludźmi.

Michałem Kwiatkowskim - Koordynatorem Social Media hotelu RadissonBlu we Wroclawiu

 

 

 

Galeria


  • Powiększ zdjęcie

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:0000-00-00
Data publikacji:0000-00-00
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:4974