Technik żywienia i usług gastronomicznych

  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
  • Drukuj zawartość bieżącej strony

Przedmioty realizowane w zakresie rozszerzonym: język angielski lub język niemiecki, biologia lub geografia.

Przedmioty punktowane: język polski, matematyka, geografia, język obcy.

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

                                                                                  

ZAKRES   KSZTAŁCENIA

Wybierając ten zawód zdobędziesz umiejętności, dzięki którym :

  • poznasz zasady organizowania imprez okolicznościowych, planowania jadłospisów, dekorowania stołów;
  • rozróżnisz metody i techniki sporządzania potraw i napojów;
  • zdobędziesz wiadomości i umiejętności w zakresie technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta;
  • poznasz  wiedzę niezbędną do zarządzania firmą;
  • wzbogacisz wiedzę w zakresie sporządzania, ekspedycji potraw i napojów, planowania i wykonywania usług gastronomicznych;
  • sklasyfikujesz żywność w zależności od trwałości, pochodzenia, wartości odżywczej i przydatności kulinarnej;
  • dobierzesz warunki do przechowywania i utrwalania żywności;
  • będziesz prawidłowo użytkował sprzęt i urządzenia do sporządzania i ekspedycji potraw i napojów.

 

KIERUNKI KSZTAŁCENIA

  • technologia żywności i żywienie człowieka
  • bezpieczeństwo żywności
  • dietetyka
  • biotechnologia
  • zarządzanie jakością i analiza żywności
  • zdrowie publiczne
  • bezpieczeństwo produkcji żywności
  • zarządzanie i ekonomika przedsiębiorstw żywnościowych

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie Technik żywienia i usług gastronomicznych

    Technik żywienia i usług gastronomicznych

  • Powiększ zdjęcie Technik żywienia i usług gastronomicznych

    Technik żywienia i usług gastronomicznych

  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie
  • Powiększ zdjęcie

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:0000-00-00
Data publikacji:0000-00-00
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:5336