Kucharz

  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
  • Drukuj zawartość bieżącej strony

ZAKRES   KSZTAŁCENIA

Wybierając ten zawód zdobędziesz umiejętności, dzięki którym:

  • poznasz zasady sporządzania potraw, planowania jadłospisów;
  • zdobędziesz wiadomości i umiejętności w zakresie czynności związanych z ekspedycją posiłków oraz przechowywaniem żywności;
  • zorganizujesz i poprowadzisz działalność gospodarczą;
  • poznasz zasady obsługi maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego.

 KIERUNKI KSZTAŁCENIA

  • branżowa szkoła II stopnia

Warunkiem przyjęcia do szkoły jest zawarcie umowy o pracę w celu przygotowania zawodowego. Szkoła zapewnia dla części uczniów realizacje praktycznej nauki zawodu na warsztatach szkolnych. Przedmioty punktowane: język polski, biologia, matematyka, język obcy,

  • Zawód kucharza od wieków był i jest bardzo ważny. Na dworach królewskich
    i arystokratycznych kucharze mieli wysoki status społeczny.

 

  • Doskonali kucharze są dziś znani nie tylko
    w środowisku, lecz także w mediach.

 

  • Praca kucharza polega na przygotowywaniu dań, ale także na eksperymentowaniu, ciekawej aranżacji potraw, układaniu menu.

 

  • Uczniowie naszej szkoły bardzo często zanim skończą naukę, otrzymują propozycję etatowej pracy.

 

Galeria

  • Powiększ zdjęcie Kucharz

    Kucharz

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:0000-00-00
Data publikacji:0000-00-00
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:3276